Çataklı Enerji olarak Elektrik Dağıtım Şirketleri ve Üniversite Öğretim görevlilerine 3 ve 4 günlük “Güneş Enerjisi Santrallerinin Şebeke Etkileri ve Bağlantıları” konulu eğitimlerimizi Antalya’da gerçekleştirdik.
Valentin Software ve DGS Berlin’in Proje partnerliğini yaptığı Sequa Developpp Avrupa Birliği projesinde katılımcılar güneş enerjisinde şebeke ile ilgili tüm teknik detaylar konusunda bilgi sahibi oldular.
Üniversite Öğretim Görevlilerine Yönelik Şebeke Eğitimi
Çataklı Enerji, Deutsche Gesellschaft für Sonnenenergie ve Valentin Software iş birlikteliğinde 5-8 Şubat 2018 tarihlerinde Antalya Club Sera Hotel’de “Gelecekte Güneş Enerjisi Santrallerinin Şebekeye Etkileri ve Tasarımı Eğitimi” düzenlendi.
Projenin ilk ayağında 10 üniversite ve 20 öğretim görevlisi katıldı. Proje amacında, öğretim görevlilerinin eğitmen eğitimi almasıyla birlikte katıldığı üniversitede öğrencilere seminer veya ders halinde bilinçlendirilmeleri yer alıyor. Projenin diğer amacı ise, eğitmen eğitimi almış üniversite görevlilerinin Esnaf Odaları ile iş birlikteliği ve eğitimler düzenleyerek güneş enerjisi santrallerinin şebekeye bağlantıları ve tasarımı konusunda geniş kapsamlı bir kitleye yayılmasıdır.
Projenin ilk ayağında Anadolu Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Arel Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Eskişehir Elektrikçiler Odası yer aldı.
Dağıtım Şirketlerine Yönelik Şebeke Eğitimi
Çataklı Enerji ve What Peak Enerji, DGS Berlin ve Valentin Software iş birliğiyle düzenlenen “Türkiye’de Şebekeye Bağlı Güneş Enerjisi Santrallerinin Uygun Şebeke Bağlantısı için Dağıtım Şirketlerinin Bilgilendirilmesi” konu başlıklı eğitimi 27-29 Nisan 2018 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirdi.
19 Dağıtım Şirketi, EPDK ve TEİAŞ’ın katılımıyla, mevcut şebeke problemlerinin değerlendirilmesi, bu süreçte alınacak önlemler ve Almanya’daki mevcut şebeke alt yapısı hakkında katılımcılara 3 günlük eğitim verildi.
Eğitimde ayrıca; Enerji Kayıp Kontrolü, Fliker ve Harmonik Etki, Sayaçlar, SCADA, Reaktif Destek, AG’den bağlantı kriterleri, Gerilim ve Frekans, Enerji Depolama Sistemleri ve Hibrit Sistemler konusunda katılımcılar bilgilendirildi.